Om trollbilder

Eller förtrollande bilder kanske skulle vara en bättre fingervisning om syftet med den här webbplatsen. Det handlar om bilder som ger dig upplevelser.

Redigerad bild av foto taget på månen
Redigerad bild av foto taget på månen

De enda bilder idag som ska vara helt oredigerade är de du ser i nyhetsmedia. Eller rättare sagt: det finns en oskriven lag om att inga nyhetsbilder ska vara manipulerade. Trots det förekommer bilder där en skicklig fotografs handlag kombinerat med synnerligen kreativ beskärning är nog för att driva verkligheten och sanningen på flykten. 

I andra media, som web, riktade tidningar, mode, inredning, matlagning, it, med mera med mera, finns ingen sådan lag, där är det rena vilda västern. Modeller retuscheras tills det inte går att känna igen kvinnan som stod modell. Ett exempel är när en bit pizza retuscheras till en kvinna  Jag är inte helt säker på att allt som visas där faktiskt är pizza men det är ändå en relativt övertygande film.

Jag fotograferar, redigerar och skapar bilder som du kan se på den här webbplatsen. Självklart hoppas jag att du ska tycka att de lever upp till min vision. Att leverera förtrollande bilder.